Begonia’s in potten

knolbegonia

Begonia’s voor op het terras of balkon

Zonder veel moeite breng je met knolbegonia’s in de zomer snel kleur aan op een terras of balkon. Knolbegonia’s ( begonia x tuberhybrida) zijn verkrijgbaar in helderrood, roze, wit, geel of oranje. Door te werken met één kleur verkrijg je het beste effect. De bloemvormen zijn veelal enkel of gevuld. De knolbegonia’s uit de pendula-groep produceren daarentegen bloemen in hangende trossen en komen goed tot zijn recht in hanging baskets. Alle knolbegonia’s groeien het beste in de lichte schaduw met een aantal zonuren in de ochtend of de middag.

Begonia verzorging buiten

Hoeveel water hebben knolbegonia’s nodig. De plant mag niet kletsnat staan. De grond moet slechts vochtig aanvoelen. Zodra de grond in de pot licht is uitgedroogd geef je de knolbegonia water. Geef hem tijdens het groeiseizoen ook één per maand wat vloeibare mest.

Knip de dode bloemen regelmatig af. Dat bevordert de aanleg van nieuwe bloemen.

Begonia overhouden winter

In de herfst, nadat het groeiseizoen voorbij is, worden de bladeren van de knolbegonia geel. Stop dan met water geven en laat de grond in de pot uitdrogen. Plaats de pot in een vorstvrije ruimte. Laat de plant overwinteren bij een temperatuur van 7 graden.

Knolbegonia’s in de volle grond, moeten in de herfst uitgegraven worden. Laat ze drogen. Sla ze op in een doos met wat turf of zand. Laat de knollen overwinteren in een vorstvrije ruimte.

Foto’s : Iverde/Mooiwatdeplantendoen