Sneeuwklokjes kijken in Dordrecht

sneeeuwklokjes

Open dagen An Fallinger Collectiehouder sneeuwklokjes

500 soorten sneeuwklokjes bekijken

500 soorten sneeuwklokjes zijn op 3, 4 ,5 februari en op 17, 18 februari 2017 te bewonderen in Dordrecht bij An Fallinger, Nationale Collectiehouder sneeuwklokjes. Binnenkort is het weer zover. Dan barsten de sneeuwklokjesgala’s overal in het hele land los. An Fallinger heeft in Dordrecht aan liefhebbers van sneeuwklokjes ontzettend veel te bieden. Gewone tuiniers hebben bijna altijd het gewone sneeuwklokje, ook wel Galanthus nivalis genoemd, in de tuin staan. An Fallinger, daarentegen houdt het niet bij één soort. Zij is Nationale Collectiehouder sneeuwklokjes in Nederland en heeft in de loop der jaren meer dan 500 soorten verzameld. En het einde van haar verzamelwoede is nog niet in zicht. Elk jaar, half januari, gaat zij naar Engeland om speciale sneeuwklokjes-kwekerijen te bezoeken om nieuwe soorten te ontdekken en in te kopen. De duurste Galanthus die ze ooit ingekocht heeft was een Ecusson d’Or. Zij betaalde ooit ongeveer 100 Engelse ponden voor dit exemplaar.

Fallinger deelt haar liefde voor sneeuwklokjes graag met anderen en houdt elk jaar open dagen in haar grote tuin waarnaast sneeuwklokjes ook bijzondere mooie , kleurrijke helleborussen te zien zijn. De open dagen trekken altijd veel binnenlandse- en buitenlandse bezoekers.

Helleborus orientalis
Helleborus orientalis                                             Helleborus orientalis

Sneeuwklokjes kopen

Tijdens de open dagen op 3, 4 , 5 en op 17, 18 februari  kunnen bezoekers ook sneeuwklokjes in het groen en bijzondere helleborussen kopen . Naast planten kan men ook cadeauartikelen met afbeeldingen van sneeuwklokjes kopen, waaronder baddoeken, sfeerlichten, truien, sneeuwklokkenservies ( handbeschilderd)

Data open dagen

3, 4 , 5 en op 17,18 februari 2017. An Fallinger, Rijksstraatweg 100, 3316 EH, Dordrecht. Tel 078 -6181181. Entree: 2 euro. 10 – 17 uur.

Frühling, Sammlergarten, Schneeglöckchen, Galanthus, Frühlings-Alpenveilchen, Cyclamen coum, Gehölze,

Foto : Ursel Borstell /Burda-Verlag  Locatie: Tuin An Fallinger