Bolliguster op stam

Bolliguster op stam

Ligustrum delavayanum

Ligustrum delavayanum

Liguster

  • Standplaats: volle zon / halve schaduw
  • Grondsoort: goed doorlatende grond
  • Bloeiperiode: mei-juli
  • Hoogte: 1,5 meter ( als struik)
  • Wintergroen: ja
  • Winterhard: ja

Soorten

Ligustrum delavayanum

Ligustrum delavayanum, oorspronkelijk afkomstig uit China, is een nuttige groenblijvende struik met mooie, glanzende, ovale, donkergroene blaadjes. In het begin van de zomer bloeit hij met korte pluimpjes, die bezet zijn met kleine, witte bloempjes, gevolgd door blauwpaarse bessen.

Ligustrum delavayanum op stam

Ligustrum delavayanum is ook verkrijgbaar op stam en wordt vaak verkocht onder de naam Bolliguster. Deze vorm is uitstekend geschikt voor kleine tuinen. De bolliguster doet het ook goed in een plantenbak.

bolliguster
Bolliguster op stam                              Bolliguster met nieuwe aangroei

Snoeien

Bolliguster ( op stam) snoeien. Bolliguster groeit tamelijk snel. In één groeiseizoen ongeveer 10 à 15 cm aangroeiing. Om de bolliguster zijn ronde vorm te laten behouden moet hij wel regelmatig gesnoeid worden. Het beste is om hem in april te snoeien. Indien nodig kun je in aug-sept. de bolliguster nog een keer een lichte snoeibeurt geven.

Verzorging

Bolliguster bemesten. Een bolliguster op stam in de volle grond hoeft niet bemest te worden. Een bolliguster op stam in een pot heeft daarentegen wel bemesting nodig. Geef het boompje in april een langzaam werkende meststof (Osmocote). Zo’n soort meststof is voldoende voor een heel seizoen.