Bolliguster op stam

Bolliguster op stam

Ligustrum delavayanum

Ligustrum delavayanum

Liguster

  • Standplaats: volle zon / halve schaduw
  • Grondsoort: goed doorlatende grond
  • Bloeiperiode: mei-juli
  • Hoogte: 1,5 meter ( als struik)
  • Wintergroen: ja
  • Winterhard: ja

Mooi soorten ligustrum

Ligustrum delavayanum

Ligustrum delavayanum, oorspronkelijk afkomstig uit China, is een nuttige groenblijvende struik met mooie, glanzende, ovale, donkergroene blaadjes. In het begin van de zomer bloeit hij met korte pluimpjes, die bezet zijn met kleine, witte bloempjes, gevolgd door blauwpaarse bessen.

Ligustrum delavayanum op stam

Ligustrum delavayanum is ook verkrijgbaar op stam en wordt vaak verkocht onder de naam Bolliguster. Deze vorm is uitstekend geschikt voor kleine tuinen. De bolliguster doet het ook goed in een plantenbak.

bolliguster
Bolliguster op stam                              Bolliguster met nieuwe aangroei

Wanneer en hoe moet ik snoeien?

Bolliguster ( op stam) snoeien. Bolliguster groeit tamelijk snel. In één groeiseizoen ongeveer 10 à 15 cm aangroeiing. Om de bolliguster zijn ronde vorm te laten behouden moet hij wel regelmatig gesnoeid worden. Het beste is om hem in april te snoeien. Indien nodig kun je in aug-sept. de bolliguster nog een keer een lichte snoeibeurt geven.

Hoe verzorg ik bolliguster?

  • Welke standplaats heeft de plant nodig? Bolliguster (Ligustrum delavayanum) heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats maar verdraagt ook goed een plek in de halfschaduw. Verder staat hij graag in goed gedraineerde grond waarin het water goed kan weglopen.
  • Bolliguster bemesten. Een bolliguster op stam in de volle grond hoeft niet bemest te worden. Een bolliguster op stam in een pot heeft daarentegen wel bemesting nodig. Geef het boompje in april een langzaam werkende meststof (Osmocote). Zo’n soort meststof is voldoende voor een heel seizoen.

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief