Cotoneaster

Cotoneaster

Cotoneaster

Cotoneaster

Dwergmispel

  • Standplaats: volle zon / halve schaduw
  • Grondsoort: goed doorlatende grond
  • Bloeiperiode: mei – juni
  • Hoogte: afhankelijk van het soort
  • Wintergroen: groenblijvend / bladverliezend
  • Winterhard: ja

Lage Cotoneaster

Cotoneaster horizontalis

Cotoneaster is vooral geliefd om zijn prachtige tooi van bessen in de herfst. Erg gewaardeerd wordt Cotoneaster horizontalis. Het is een lage struik met horizontale, afgeplatte waaiers van takken en produceert in mei rozeachtige, witte bloempjes, gevolgd door heldere, rode herfstbessen. De struik ziet er geweldig uit als hij plat geleid wordt tegen een muur.

Ook is het een goede bodembedekker. Cotoneaster horizontalis wordt 1 m. hoog en 1,5 m. breed en is bladverliezend.

Cotoneaster dammeri

Ook de moeite waard is Cotoneaster dammeri. Een uitstekende, lage wintergroene bodembedekker, die bestand is tegen droogte. Hij wordt  15 cm hoog en 80 cm breed.

Cotoneaster
Cotoneaster horizontalis                      Cotoneaster franchetii

Hoge Cotoneaster

Cotoneaster franchetti

Een hoge en aantrekkelijke groenblijvende struik is Cotoneaster franchetti. Deze struik heeft lange, rechte takken en wordt 3 m. hoog en 3 m. breed. Zijn oranje, rode bessen blijven tot diep in de winter aan de struik zitten.

Snoeien

Snoeien Cotoneaster (dwergmispel). Bij een laag groeiende Cotoneaster die de bodem of een muur bedekt  kunnen te lange scheuten  in febr. / maart teruggesnoeid worden. Hoog groeiende Cotoneaster snoeien. Snoei te lang geworden takken in febr. / maart terug.

Bemesten

Breng in maart een flinke laag compost rond de basis van Cotoneaster aan.

Combinaties maken

De struik Cotoneaster kan gecombineerd worden met Buxus sempervirens , Coniferen, Euonymus fortunei  en vaste planten zoals Liriope muscari 

Liriope muscari
Liriope muscari