Doorbloeiende hortensia’s

Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer'

Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer

Doorbloeiende hortensia

  • Standplaats: halfschaduw of zon
  • Grondsoort: vochtige, goed doorlatende grond
  • Bloeitijd: juni-oktober
  • Hoogte: 1-1,50 meter
  • Wintergroen: nee
  • Winterhard:ja

Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer’, ‘Forever and Ever’ en ‘Everbloom’ zijn doorbloeiende hortensia’s. Ze onderscheiden zich van andere Hydrangea macrophylla door hun zeer lange bloeiperiode. Produceren voortdurend bloemhoofden vanaf juni tot oktober.

Groeien het beste in de halve schaduw, op niet al te droge grond.

Snoeien Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer’

Een gewone Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer’ bloeit daarentegen zowel op meerjarig als op eenjarig hout.

Geef een volwassen Hydrangea m. ‘Endless Summer’ in maart een snoeibeurt. Snoei ongeveer 1/4 van de takken die in het afgelopen seizoen gebloeid hebben, tot 5-10 cm boven de grond terug.

Snoeien Hydrangea macrophylla ‘Forever and Ever’

Een gewone Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. Hydrangea macrophylla ‘Forever and Ever’ bloeit daarentegen zowel op meerjarig als op eenjarig hout.

Geef een volwassen Hydrangea m. ‘Forever and Ever’ in maart een snoeibeurt. Snoei ongeveer 1/4 van de takken die in het afgelopen seizoen gebloeid hebben, tot 5-10 cm boven de grond terug.

Snoeien Hydrangea macrophylla ‘Everbloom’

Een gewone Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. Hydrangea macrophylla ‘Everbloom’ bloeit daarentegen zowel op meerjarig als op eenjarig hout.

Geef een volwassen Hydrangea m. ‘Everbloom’ in maart een snoeibeurt. Snoei ongeveer 1/4 van de takken die in het afgelopen seizoen gebloeid hebben, tot 5-10 cm boven de grond terug.

Tijdens het bloeiseizoen de uitgebloeide bloemen regelmatig afknippen om de aanleg van nieuwe bloemen te stimuleren.

Verzorging

Alle soorten Hortensia’s, dus ook doorbloeiende hortensia’s, staan niet te graag droog. Geef een doorbloeiende hortensia dus in droge perioden, vooral in het voorjaar en in de zomer, een flinke, hoeveelheid water.

Combinatie

Doorbloeiende hortensia’s gaan goed samen met andere soorten Hydrangea macrophylla en met vaste planten zoals Astrantia, Lavendel en Liatris spicata.

Liatris spicata
Liatris spicata