Doorbloeiende hortensia’s

Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer'

Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer

Doorbloeiende hortensia

  • Standplaats: halfschaduw of zon
  • Grondsoort: vochtige, goed doorlatende grond
  • Bloeitijd: juni-oktober
  • Hoogte: 1-1,50 meter
  • Wintergroen: nee
  • Winterhard:ja

Hortensia’s met de namen Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer’, ‘Forever and Ever’ en ‘Everbloom’ zijn fantastische, doorbloeiende hortensia’s. Deze hortensia’s bloeien langer door dan de normale boerenhortensia’s. Ze leggen voortdurend bloemhoofden aan vanaf juni tot oktober.

Wanneer snoeien Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer’?

Een gewone Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer’ bloeit daarentegen zowel op meerjarig als op eenjarig hout.

Geef een volwassen Hydrangea m. ‘Endless Summer’ in maart een snoeibeurt. Snoei ongeveer 1/4 van de takken die in het afgelopen seizoen gebloeid hebben, tot 5-10 cm boven de grond terug.

Wanneer snoeien Hydrangea macrophylla ‘Forever and Ever’?

Een gewone Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. Hydrangea macrophylla ‘Forever and Ever’ bloeit daarentegen zowel op meerjarig als op eenjarig hout.

Geef een volwassen Hydrangea m. ‘Forever and Ever’ in maart een snoeibeurt. Snoei ongeveer 1/4 van de takken die in het afgelopen seizoen gebloeid hebben, tot 5-10 cm boven de grond terug.

Wanneer snoeien Hydrangea macrophylla ‘Everbloom’?

Een gewone Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. Hydrangea macrophylla ‘Everbloom’ bloeit daarentegen zowel op meerjarig als op eenjarig hout.

Geef een volwassen Hydrangea m. ‘Everbloom’ in maart een snoeibeurt. Snoei ongeveer 1/4 van de takken die in het afgelopen seizoen gebloeid hebben, tot 5-10 cm boven de grond terug.

Tijdens het bloeiseizoen de uitgebloeide bloemen regelmatig afknippen om de aanleg van nieuwe bloemen te stimuleren.

Welke standplaats?

De doorbloeiende hortensia’s bloeien het best op een plek in de halfschaduw, op niet al te droge grond. Ze kunnen niet goed tegen felle middagzon.

Water geven

Alle soorten Hortensia’s, dus ook doorbloeiende hortensia’s, staan graag niet te droog in de zomermaanden. Ze gaan dan slap hangen. Geef een doorbloeiende hortensia dus in droge perioden, vooral in het voorjaar en in de zomer, een flinke, hoeveelheid water.

Planten combineren met doorbloeiende hortensia’s

Doorbloeiende hortensia’s gaan goed samen met andere soorten Hydrangea macrophylla en met vaste planten zoals Astrantia, Lavendel en Liatris spicata.

Liatris spicata
Liatris spicata

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief