Euphorbia amygdaloides

Euphorbia amygdaloides var robbiae

Euphorbia amygdaloides var robbiae

Euphorbia amygdaloides

Wolfsmelk of Amandelwolfsmelk

  • Standplaats: zon of halfschaduw
  • Grondsoort: goed water doorlatende grond
  • Bloeiperiode: april- juni
  • Hoogte: 40-60 cm
  • Wintergroen: ja
  • Winterhard:ja

Soorten

Euphorbia amygdaloides var. robbiae

Euphorbia amygdaloides var. robbiae is een uitstekende, groenblijvende,vaste plant. Hij bloeit in de maanden april en mei met losse, geelgroene pluimen boven donkergroen, rosetvormig blad. Dit soort doet het bijzonder goed in de droge schaduw onder struiken en hagen.

Euphorbia amygdaloides var. robbiae is ook een uitstekende, wintergroene bodembedekker en bereikt ongeveer een hoogte van 50 à 60 cm.

Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’

Voor fraai, langwerpig, purperrood blad kies Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’. De geelgroene bloempluimen van deze wolfsmelk verschijnen al vroeg in het voorjaar op roodpaarse stelen. ‘Purpurea’ wordt ongeveer 50 hoog en 30 cm breed.

Euphorbia amydaloides
Euphorbia a. ‘Purpurea’                                     Euphorbia a var. robbiae

Snoeien

Snoeien zomer

Snoeien Euphorbia amygdaloides var. robbiae/ Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ (Wolfsmelk). Wanneer de stelen met de bloemhoofden zijn uitgebloeid, kunnen ze in de late zomer of vroege herfst helemaal worden afgeknipt. Nieuwe scheuten zullen constant aan de basis verschijnen.

Draag handschoenen bij het afknippen van de bloemstengels en stelen ! Het witte sap uit Euphorbia’s is giftig en kan huidirritatie veroorzaken.

Snoeien voorjaar

De wintergroene bladeren aan de stelen kunnen beschadigd zijn of bruin geworden zijn door de vorst. Stelen die wat beschadigd zijn in de winter, kunnen in maart helemaal worden afgeknipt.

Euphorbia amygdaloides in de winter

Bij strenge vorst en koude, gure wind stelt de plant bescherming op prijs. Dek de plant af met vliesdoek van goede kwaliteit.

Plantcombinatie

Euphorbia amygdaloides var. robbiae is uitstekend te combineren met Vinca minor en andere tuinplanten voor de schaduw.

Vinca minor
Vinca minor