Geranium macrorrhizum

Geranium macrorrhizum 'Spessart'

Geranium macrorrhizum 'Spessart'

Geranium macrorrhizum

Ooievaarsbek

  • Standplaats: volle zon of elke type schaduw
  • Grondsoort: goed water doorlatende grond
  • Bloeiperiode: mei-juni
  • Hoogte: 20-40 cm
  • Wintergroen: ja
  • Winterhard: ja

In het late voorjaar bloeit deze geranium met paarsroze bloemen die verschijnen op slanke stelen boven aromatisch blad.

Geranium macrorrhizum is ook een snelgroeiende bodembedekker die het goed doet in de zon, lichte schaduw of schaduw. Hij verdraagt zelfs droge schaduw.

Soorten

Geranium macrorrhizum ‘Ingwersen’

‘Ingwersen is een zomerbloeier die uitbundig bloeit met verfijnde, zachtroze bloemen. Door zijn kruipende groeiwijze is het een uitstekende bodembedekker. ‘Ingwersen’ wordt ongeveer 30-35 hoog.

Geranium macrorrhizum ‘Czakor’

‘Czakor’ produceert in mei-juni fraaie, karmijnpurper gekleurde bloemen met lichtgroen, gelobd, geurig blad. In de herfst verkleuren de bladeren naar een mooi abrikoos-rode kleur. Goed toe te passen als onderbeplanting onder struiken.


Geranium macrorrhizum ‘Czakor’                  Blad Geranium macrorrhizim

Geranium macrorrhizum ‘Spessart’

Voor een witbloeiend soort overweeg Geranium macrorrhizum ‘Spessart’. Dit soort onderscheidt zich door zijn witte bloemen met een rode kelk. De groene, diep ingesneden bladeren kleuren in de late herfst mooi rood tot bronsrood. ‘Spessart’ is een ideale bodembedekker.

Snoeien

Wanneer snoeien Geranium macrorrhizum. De bladeren van deze geranium zijn zo goed als wintergroen. Blad wat in de winter lelijk is geworden maar ook afgestorven bladeren kunnen in maart helemaal teruggesnoeid worden.

Geranium macrorrhizum vermeerderen

De wortels van deze geranium liggen dicht aan de oppervlakte. Alle geranium macrorrhizum-soorten zijn heel gemakkelijk te ververmeerderen of te delen. Zie bij wanneer en hoe delen Geranium macrorrhizum

Combinaties

Geranium macrorrhizum laat zich uitstekend combineren met Alchemilla mollis, rozen, akeleien, en hortensia’s 

Alchemilla mollis
Alchemilla mollis