Groenblijvende struiken tot 2 meter

Hebe Addenda

Hebe Addenda

Groenblijvende struiken  tot 2 meter

Groenblijvende struiken geven het hele jaar door structuur en vorm aan een tuin. Daarnaast geven deze struiken ook in de winter nog eens kleur, als er verder weinig groeit of bloeit. Hoewel er genoeg wintergroene struiken zijn, blijven ze echter niet allemaal even laag.

Voor kleinere tuinen zijn groenblijvende struiken die niet te hoog worden, zeker een uitkomst. We zetten 6 groenblijvende struiken tot 2 meter voor je op een rij.

1. Skimmia

Skimmia japonica 'Rubella'
Skimmia japonica ‘Rubella’

Skimmia japonica ‘Rubella’. Deze populaire, compacte struik behoudt het hele jaar zijn mooie, donkergroene blad. Bovendien is hij goed winterhard. Tijdens de vroege winter bloeit hij met donkerrode bloemtrossen. In het vroege voorjaar komen vervolgens witte, geurende bloempjes uit de trossen te voorschijn. ‘Rubella’ heeft een ronde groeiwijze en staat graag in de halfschaduw, in neutrale tot licht zure grond.

Hoogte x Breedte  1,5 m x 1,5 m

2. Choisya ternata ‘White Dazzler’

Choisya ternata 'White Dazzler'
Choisya ternata ‘White Dazzler’

Choisya ternata ‘White Dazzler‘ is een compacte struik. Daarom is hij uitermate geschikt voor kleine tuinen. Verder onderscheidt hij zich door diep, ingesneden, aromatisch, wintergroen blad. In het late voorjaar produceert hij een overvloed aan witte, heerlijk, geurende bloemen. Net zoals vele andere Choisya soorten heeft ‘White Dazzler’ een voorkeur voor een beschutte plek in de volle zon en goed water doorlatende grond.

Hoogte x Breedte  1,5 m x 1,5 m

3. Ceanothus thyrsiflorus var. repens

Ceanothus thrysiflorus var repens
Ceanothus thyrsiflorus var. repens

Ceanothus thyrsiflorus var. repens (Amerikaanse sering). Een groenblijvende struik, die er het hele jaar goed uitziet. In mei-juni bloeit hij rijkelijk met aantrekkelijke, hemelsblauwe bloemen. Ook het ovale, donkergroene blad is fraai om te zien. Verder heeft deze Amerikaanse sering een kruipende, breed uitgroeiende groeiwijze. Verlangt een beschutte plaats in de volle zon.

Hoogte x Breedte  1 m x 2 m

4. Pinus mugo var. mughus


Pinus mugo var. mughus

Pinus mugo var. mughus. Een compacte dwergden met dikke, wintergroene naalden, die het goed zal doen in de volle zon of lichte schaduw in goed gedraineerde grond. In het vroege voorjaar verschijnen er lichtgele bloempjes, later gevolgd door bruine kegels. Pinus mugo var. mughus, afkomstig uit Midden- en Centraal Europa, heeft een bolvormige groeiwijze en groeit langzaam. Hij verlangt dus weinig onderhoud.

Hoogte x Breedte  2 m x 1,5 m

5. Leucothoe ‘Zeblid’

Leucothoe 'Zeblid'
Leucothoe ‘Zeblid’

Het groenblijvende struikje Leucothoe ‘Zeblid’ is zeer geliefd vanwege zijn fraaie bladverkleuring. In het voorjaar heeft het leerachtige, jonge blad een paarse tot bronsachtige kleur om in de zomer te verkleuren naar groen. En als het herfst wordt nemen de bladeren weer een paarsrode kleur aan. Behalve in de volle grond zal ‘Zeblid’ het ook uitstekend doen in een pot op een terras. Heeft een voorkeur voor halfschaduw en licht zure, vochtige grond.

Hoogte x Breedte  1 m x 1m

6. Hebe addenda

Hebe addenda
Hebe addenda

Hebe addenda, ook wel struikveronica genoemd, is een langbloeiende, wintergroene heester met lancetvormig, groen blad. Vanaf eind juli tot ver in oktober produceert hij witte, roze, lila of blauwe bloemtrossen. Hebe addenda lokt ook veel vlinders en bijen aan. Geef deze struik een plek in de volle zon of halfschaduw in goed water doorlatende grond.

Hoogte x Breedte  1 m x 1 m

Meer lezen

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief