Hulstblad heeft bruine vlekken

Hulstblad

Hulstblad

Wat betekenen bruine vlekken op hulst?

  • Groenblijvende struiken geven het hele jaar structuur aan een tuin. Sommige bloeien met mooie bloemen of dragen kleurig blad zoals bontbladige hulstsoorten. Regelmatig komt het voor dat het blad van hulst ontsiert wordt door geelachtige, bruine, kronkelige vlekken.
  • Ook op groenbladige hulst kun je dergelijke vlekken aantreffen. De boosdoener is de hulstvlieg. Deze piepkleine vlieg, 4 mm groot, legt haar eitjes tussen het voorjaar en de vroege zomer op de bovenzijde van het hulstblad.
  • De larven, die uit de eitjes komen, voeden zich binnenin het blad en veroorzaken kronkelige geel, bruinachtige vlekken.

Hulstblad vertoont bruine vlekken
Gezond hulstblad en bruine vlekken op hulstblad.

Is hulstvlieg schadelijk?

Zo’n aanval van de hulstvlieg is niet schadelijk. De aangetaste blaadjes oefenen geen nadelige invloed uit op de groei van hulst. Gaat het om een aantal aangetaste bladeren, pluk ze dan gewoon met de hand af.

Hoe bestrijden hulstvlieg?

Het inzetten van een bestrijdingsmiddel zal nauwelijks of geen effect hebben omdat hulst een dik, leerachtig blad heeft. Spuit je b.v. een spray op het blad, dan zal deze moeilijk tot slecht kunnen doordringen  in het binnenste blad waar de boosdoeners zitten.

Meer lezen

Verzorging hulststruiken

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief