Hypericum

Hypericum ‘Hidcote’

Hypericum ‘Hidcote’

Hypericum

Hertshooi

  • Standplaats: volle zon / halve schaduw
  • Grondsoort: goed doorlatende / vochtige grond
  • Bloeiperiode: afhankelijk van het soort
  • Wintergroen: afhankelijk van het soort
  • Winterhard: ja

Met zijn aansprekende, grote, gele bloemen in het midden van de zomer is  Hypericum een gewaardeerde struik. Ze variëren in groeiwijze van zeer laagblijvende tot hoge struiken.

Er zijn ook nog eens groenblijvende en bladverliezende soorten.

Soorten

Hypericum calycinum

Hypericum calycinum is een laaggroeiend , groenblijvend soort. Hij wordt 0,50 m. hoog en 1,5 m. breed en is een uitstekende bodembedekker voor moeilijke plaatsen zoals onder bomen. Op zonnige plaatsen zal hij echter rijker bloeien.

Hypericum ‘Hidcote’

Een van de meest, hogere, populaire soorten is Hypericum ‘Hidcote’. Deze halfgroenblijvende struik wordt 1,5 m hoog en 1,5 m. breed. Hij bloeit met ruim 5 cm grote, goudgele bloemen in juli – okt. Het lancetvormige blad is donkergroen.

Hypericum androsaemun

Of kies Hypericum androsaemun. De stengels van dit soort hebben een roodachtige kleur, bloeit in de vroege zomer met 2,5 cm grote bloemen, later in de herfst gevolgd door ronde, rode bessen.

Andere soorten die de moeite waard zijn om geplant zijn Hypericum ‘Magical Beauty’, Hypericum ‘Miracle Attraction’, ‘Miracle Blizz’ en ‘ Miracle Blossom’.

Hypericum Magical Beauty
Hypericum ‘Magical Beauty’               Hypericum ‘Miracle Attraction’

Snoeien

Hypericum calycinum behoeft nauwelijks snoei. Indien nodig in maart licht terugsnoeien. Zo’n lichte snoeibeurt zorgt ervoor dat het struikje zijn vorm behoudt.

Snoeien Hypericum ‘Hidcote’, Hypericum androsaemum en Hypericum ‘Miracle’. Deze soorten kunnen in maart tot ongeveer 10 cm boven de grond teruggesnoeid worden.

Combinaties maken

De struik Hypericum kan goed gecombineerd worden met Aucuba japonica, Euyonymus fortunei, Leucothoe


Aucuba japonica ‘Rozannie’