Imperata cylindrica

Imperata cylindrica ‘Red Baron’

Imperata cylindrica ‘Red Baron’

Imperata cylindrica ‘Red Baron’

Japans Bloedgras

Standplaats: volle zon
Grondsoort: goed doorlatende grond
Bloeiperiode: aug-sept.
Hoogte: 40-60 cm / Breedte 30 cm
Wintergroen: nee
Winterhard: wat vorstgevoelig

Mooie Imperata cylindrica

Wat kleur betreft is Imperata cylindrica ‘Red Baron’ ( Rubra) eigenlijk uniek. In het late voorjaar als het gras uitloopt is de kleur niet echt bijzonder. De platte bladeren vertonen dan een zachtgroene kleur. In de loop van de zomer laat Imperata c. ‘Red Baron’ pas zijn ware aard zien.

In deze periode verkleurt dit siergras, met name aan de uiteinden naar felrood. Voor het verkrijgen van een intense, rode kleur is het wel belangrijk dat de plant op een zonnige standplaats staat.

Verder produceert Imperata c. ‘Red Baron’ in de late zomer kleine, zilverachtige pluimpjes. In de winter sterft het gras langzaam af.

Wanneer en hoe snoei ik Japans bloedgras?

Imperata cylindrica ( Japans bloedgras) snoeien. Imperata c. ‘Red Baron’ kan in maart tot 10-20 cm boven de grond worden afgeknipt, net voordat de nieuwe groei begint.

Wanneer plant je dit siergras aan?

Wanneer Imperata c. ‘Red Baron’ planten. Dit  Japans siergras kun je het beste in april aanplanten. Imperata c. ‘Red Baron’ kan zonder meer ook herplant worden. Het beste tijdstip voor dit karwei is april, wanneer de grond begint op te warmen.

Kan Japans siergras tegen vorst?

Imperata c. ‘Red Baron’ (Japans siergras) is wat vorstgevoelig. Wanneer je te maken hebt met matige tot strenge vorst is het dus raadzaam om het gras af te dekken. Breng rondom de voet van de plant een dikke laag afgevallen blad of stro aan.

Hoe vermeerder je dit siergras?

Japans siergras of Imperata c. ‘Red Baron’ delen of scheuren. In april, als de eerste nieuwe scheuten zichtbaar zijn kan dit grassoort gedeeld worden. Graaf de pol in zijn geheel uit de grond op. Delen gaat heel goed met een groot mes (keukenmes). Snijd de wortelkluit in 2 of 3 delen.

Plant de gedeelde stukken waar je ze hebben wilt. Geef ze ruimschoots water.

Welke planten passen bij Japans siergras?

Het siergras Imperata c. ‘Red Baron’ kan goed gecombineerd worden met vaste planten zoals Salvia nemorosa, Helenium, Achillea.

Salvia nemorosa
Salvia nemorosa

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief