Imperata cylindrica

Imperata cylindrica ‘Red Baron’

Imperata cylindrica ‘Red Baron’

Imperata cylindrica ‘Red Baron’

Japans Bloedgras

Standplaats: volle zon
Grondsoort: goed doorlatende grond
Bloeiperiode: aug-sept.
Hoogte: 40-60 cm / Breedte 30 cm
Wintergroen: nee
Winterhard: wat vorstgevoelig

Soorten

Imperata cylindrica ‘Red Baron’

Wat kleur betreft is Imperata cylindrica ‘Red Baron’ ( Rubra) eigenlijk uniek. In het late voorjaar als het gras uitloopt is de kleur niet echt bijzonder. De platte bladeren vertonen dan een zachtgroene kleur. In de loop van de zomer laat Imperata c. ‘Red Baron’ pas zijn ware aard zien.

In deze periode verkleurt dit siergras, met name aan de uiteinden naar felrood. Voor het verkrijgen van een intense, rode kleur is het wel belangrijk dat de plant op een zonnige standplaats staat.

Verder produceert Imperata c. ‘Red Baron’ in de late zomer kleine, zilverachtige pluimpjes. In de winter sterft het gras langzaam af.

Snoeien

Imperata cylindrica ( Japans bloedgras) snoeien. Imperata c. ‘Red Baron’ kan in maart tot 10-20 cm boven de grond worden afgeknipt, net voordat de nieuwe groei begint.

Aanplanten

Wanneer Imperata c. ‘Red Baron’ planten. Dit siergras kun je het beste in april aanplanten. Imperata c. ‘Red Baron’ kan zonder meer ook herplant worden. Het beste tijdstip voor dit karwei is april, wanneer de grond begint op te warmen.

Verzorging in de winter

Imperata c. ‘Red Baron’ is wat vorstgevoelig. Wanneer je te maken hebt met matige tot strenge vorst is het dus raadzaam om het gras af te dekken. Breng rondom de voet van de plant een dikke laag afgevallen blad of stro aan.

Vermeerderen

Imperata c. ‘Red Baron’ delen. In april, als de eerste nieuwe scheuten zichtbaar zijn kan dit grassoort gedeeld worden. Delen gaat heel goed met een groot mes (keukenmes). Snijd de wortelkluit in 2 of 3 delen.

Plant de gedeelde stukken waar je ze hebben wilt. Geef ze ruimschoots water.

Imperata c. ‘Red Baron’ combineren

Het siergras Imperata c. ‘Red Baron’ kan goed gecombineerd worden met vaste planten zoals Salvia nemorosa, Helenium, Achillea.

Salvia nemorosa
Salvia nemorosa