Koperringen tegen slakken

Blad hosta aangetast door slakken

Blad hosta aangetast door slakken

Koperringen tegen vraatzuchtige slakken

Hosta beschermen tegen slakken met koperring

De bladeren maar ook de bloemen en de bloemstengels van de hosta zijn een ideale prooi voor slakken. Vooral in het voorjaar doen ze zich te goed aan het blad. Dat weten we al lang. Maar wat doe je er tegen.

Je kunt voorzorgsmaatregelen nemen d.m.v. een koperring. Het plaatsen van een koperring rond een hosta is heel effectief in de strijd tegen vretende slakken.

Koperring tegen slakken
Aangevreten hosta en Koperring.

Hoe werkt een koperring?

  • Zodra de slakken contact maken met koper, vindt er een toxische reactie plaats tussen het koper en het slijm van de slakken, wat een lichte elektrische stroom teweegbrengt en de slakken afstoot.
    De voordelen zijn dat het werkt bij zowel nat als droog weer.
  • De ring is zeer effectief en doodt de slakken niet zodat de vogels hun maaltje behouden. Het koper kan zijn effect verliezen na oxidatie, maak het dus van tijd tot tijd blank met schuurpapier.
  • Let ook op, dat er zich bij het aanbrengen van de koperen barricade al eitjes of volwassen slakken binnen de cirkel kunnen bevinden. Buurplanten die niet beschermd zijn door een koperring mogen de te beschermen planten niet raken. Ze zullen anders als brug fungeren.
  • De ringen zijn  voorgevormd, zodat ze klaar zijn voor gebruik. Ze zijn onderling koppelbaar. Druk de ringen iets in de grond, om te voorkomen dat de slakken er onderdoor kruipen. De ringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten ( 10 , 15 , 20 cm)

kopertape
Kopertape  op plantenpot en Hosta.

Plakkend kopertape voor potten

Hosta’s in potten kunnen aangevallen worden door slakken. Ook aardbeienplanten in potten laten slakken beslist niet links liggen.

Plakkend kopertape is dan een uitstekende oplossing voor slakken. Het voorkomt dat slakken al klimmend de plant in de plantenpot bereiken. Soms is het nodig een tweede baan aan de brengen op de plantenpot.

Meer lezen

Verzorging hosta

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief