Lage bodembedekkers zon

Helianthemum The Bride

Helianthemum The Bride

Bodembedekkers voor zonnige plekken

Heb je bodembedekkers nodig voor een plek in de volle zon? Onderstaande bodembedekkers staan graag op een zonnige, warme plek en zullen de kale bodem snel bedekken. En als bonus produceren vele ook nog eens bloemen.

Rosmarinus officnalis Prostratus
Rosmarinus officinalis ‘Prostratus’

Rosmarinus officinalis ‘Prostratus’, beter bekend als kruipende rozemarijn, is een laaggroeiende vorm van de gewone rozemarijn. Met zijn kruipende groeiwijze zal hij snel een bodem bedekken. Deze rozemarijn blijft er het hele jaar goed uitzien want hij is wintergroen. In het voorjaar (maart-mei) bloeit hij met mooie, zachtblauwe bloemen.

Hoogte en breedte 50 cm x 70 cm

Thymus serpyllum

Thymus serpyllum

Thymus serpyllum (Kruiptijm). Deze kruipende, zodevormende tijm heeft fijne, aromatische, wintergroene blaadjes en draagt in de vroege zomer roze tot lilakleurige bloempjes. Naast volle zon heeft hij een voorkeur voor een redelijke, droge bodem. Kruiptijm trekt veel vlinders, bijen en hommels aan.

Hoogte x breedte 10 cm x 35 cm

Euonymus fortunei Harlequin

Euonymus fortunei ‘Harlequin’

Euonymus fortunei ‘Harlequin’ is een laagblijvende, compacte kardinaalshoed met fris, donkergroen blad met een opvallende, witte rand. Hij bloei in juni-augustus met witte, onopvallende witte bloempjes, gevolgd door bolvormige vruchtdoosjes. ‘Harlequin’ behoudt zijn blad in de winter.

Hoogte x Breedte 50 cm x 50 cm

Stachys byzantina Big Ears

Stachys byzantina ‘Big Ears’

Stachys byzantina ‘Big Ears‘, ook wel Ezelsoor genoemd, is geliefd vanwege zijn zachte, langwerpig, viltachtig, grijsgroen blad en bloeiaren die in de zomer bezet zijn met lilaroze bloempjes. Een uitstekende  bodembedekker voor de volle zon in droge grond.

Hoogte x breedte 40 cm x 60 cm

Helianthemum The Bride

Helianthemum ‘The Bride’

Helianthemum (Zonneroosje) is een zomerbloeiende bodembedekker met een over de grond kruipende groeiwijze, die goed is opgewassen tegen droogte en zon. De bladeren zijn smal en hebben eeen grijsgroene kleur. Het zonneroosje is er in de kleuren wit, roze, geel en oranje.

Hoogte x Breedte 30 x 60 cm