Laurierblad krult om

Laurus nobilis

Laurus nobilis

Waarom krullen laurierblaadjes om?

  • Wat is de oorzaak? Laurus nobilis ( Laurierstruik) wordt soms in het late voorjaar en de vroege zomer belaagd door de Trioza alacris, ook wel de lauriervlo genoemd. De poppen van de lauriervlo, die sap uit het blad zuigen, veroorzaken uiteindelijk de lelijke vervormingen aan het blad van de laurier.
  • Kenmerkend is dat slechts één zijde van het blad zich omkrult, zich verdikt, lichtgeel wordt en uiteindelijk verdroogt en een bruine kleur aanneemt.
  • Bekijk je het binnenste van het omgekrulde blad dan zie kleine, grijsachtige, witte beestjes zitten. De omgekrulde bladeren richten weinig schade aan. De laurierstruik gaat er niet door dood.

vervorming blad laurier
Binnenste aangetast blad en Omgekruld laurierblad en Gezond laurierblad.

Hoe lauriervlo bestrijden?

  • Zijn er niet al te veel bladeren aangetast, dan kun je ze gewoon met de hand afplukken en vervolgens vernietigen. Ook de aangetaste bladeren die op de grond zijn gevallen, moeten opgeruimd worden, om verder infectie te voorkomen.
  • Is een laurierstruik echt behoorlijk aangetast, dan kun je het bestrijdingsmiddel pyrethrum inzetten om de lauriervlo en zijn poppen onder controle te krijgen.
  • Let er wel op dat er minstens 3 weken tussen moet zitten tussen het spuiten en het gebruik van de bladeren om te koken.

Meer lezen

Verzorging Laurus nobilis

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief