Papaver

Papaver orientale

Papaver orientale

Papaver orientale

Klaproos / Oosterse papaver

  • Standplaats: zonnig
  • Grondsoort: goed doorlatende grond
  • Bloeiperiode: mei – juni
  • Hoogte: 60 – 80 cm
  • Wintergroen: bladverliezend
  • Winterhard: ja

Papaver orientale of Oosterse papaver zal levendige, opwindende kleuren toevoegen aan de border in de vroege zomer. Deze opvallende, vaste plant is gemakkelijk, produceert grote schotelvormige bloemen op hoge stelen in een breed palet van  kleuren, die variëren van felrood, zalmroze, lilapaars, roze, oranje tot wit.

Mooie soorten papaver

Papaver orientale ‘Patty’s Plum’

Er zijn vele goede soorten waaruit men kan kiezen. Papaver orientale ‘Patty’s Plum’ bloeit in de vroege zomermaanden met rode purperachtige bloemen heeft. De bladeren zijn grijsgroen.  Wordt 70 cm hoog.

Papaver ‘Prinzessin Victoria Louise’

Papaver ‘Prinzessin Victoria Louise’ biedt zalmkleurige, schotelvormige  bloemen met  pikzwart hart. Bereikt een hoogte van 80 cm.

Papaver ‘Beauty of Livermore’

Voor rood kies Papaver ‘Beauty of Livermore’. Bloeit met diep rode bloemen met zwarte vlekken aan de onderkant van de bloem.

Wanneer en hoe snoei ik papaver?

Papaver orientale ( Oosterse papaver ) snoeien. Knip na de bloei in juli de hele steel plus de uitgebloeide bloem tot net boven de grond af. Soms geeft de plant na zo’n  knipbeurt een lichte, tweede nabloei.

Wat is de juiste verzorging?

De oosterse papaver is een winterharde, vaste plant. De papaver is meerjarig en komt elke jaar trouw terug. Verder staat hij graag op een zonnige plek in goed waterdoorlatende grond.

Aantrekkelijke zaadpeulen zullen zich ontwikkelen aan de bloeiende stengels nadat de bloemen zijn verwelkt. Als deze rijpen, zullen de zaden zich op de omringende aarde verspreiden.

Sommige soorten papavers hebben ondersteuning nodig. Geef hem steun al voordat de groei zich stevig doorzet. Zo voorkom je dat hij omvalt.

Planten combineren met papaver

Papaver orientale kan goed gecombineerd worden met Digitalis, Paeonia, Alchemilla mollis.

Alchemilla mollis
Alchemilla mollis

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief