Sneeuwklokjes kijken in Dordrecht 2024

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes

Open dagen Annie Fallinger Collectiehouder sneeuwklokjes

600 soorten sneeuwklokjes bekijken in  Dordrecht

600 soorten sneeuwklokjes zijn op vr. 9, za. 10 en zo. 11 februari en op vr. 16, za. 17 en zo. 18 februari  2024 te bewonderen in Dordrecht in de tuin van Annie Fallinger. Binnenkort is het weer zover. Dan barsten de sneeuwklokjesgala’s overal in het hele land los.

Annie Fallinger nationale collectiehouder

Annie Fallinger heeft in Dordrecht aan liefhebbers van sneeuwklokjes ontzettend veel te bieden. Gewone tuiniers hebben bijna altijd het gewone sneeuwklokje, ook wel Galanthus nivalis genoemd, in de tuin staan.

Annie Fallinger, daarentegen houdt het niet bij één soort. Zij is Nationale Collectiehouder sneeuwklokjes in Nederland en heeft in de loop der jaren meer dan 600 soorten verzameld. En het einde van haar verzamelwoede is nog niet in zicht.

Fallinger deelt haar liefde voor sneeuwklokjes graag met anderen en houdt elk jaar open dagen in haar grote tuin waarnaast sneeuwklokjes ook bijzondere mooie , kleurrijke helleborussen te zien zijn. De open dagen trekken altijd veel binnenlandse- en buitenlandse bezoekers.

Helleborus orientalisl
Helleborus orientalis                  Helleborus orientalis

Sneeuwklokjes kopen

Wil je sneeuwklokjes kopen in Dordrecht ? Tijdens de open dagen  kunnen bezoekers bijzondere en gewone  sneeuwklokjes in het groen en voorjaarsbloeiende helleborussen kopen.

Naast planten worden er ook cadeauartikelen met afbeeldingen van sneeuwklokjes te koop aangeboden, waaronder baddoeken, sfeerlichten, truien, sneeuwklokkenservies ( handbeschilderd)

Data open dagen Dordrecht

vr. 9, za. 10 en zo. 11 februari en op vr. 16, za. 17 en zo. 18 februari  2024 . Adres:  Rijksstraatweg 100, 3316 EH, Dordrecht. Tel 06- 42193621. Mail voor meer informatie naar a.fallinger@gmail.com

Openingstijden 10 -16 uur. Entree bedraagt 2 euro p.p. Contant te betalen. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Frühling, Sammlergarten, Schneeglöckchen, Galanthus, Frühlings-Alpenveilchen, Cyclamen coum, Gehölze,

Foto : Ursel Borstell /Burda-Verlag  Locatie: Tuin An Fallinger  

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief