Sneeuwklokjes kijken in Dordrecht

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes

Open dagen An Fallinger Collectiehouder sneeuwklokjes

600 soorten sneeuwklokjes bekijken

600 soorten sneeuwklokjes zijn op 17, 18 en 19 februari en op 24 en 25 februari en op 3 en 4 maart 2023 te bewonderen in Dordrecht bij An Fallinger. Binnenkort is het weer zover. Dan barsten de sneeuwklokjesgala’s overal in het hele land los.

An Fallinger nationale collectiehouder

An Fallinger heeft in Dordrecht aan liefhebbers van sneeuwklokjes ontzettend veel te bieden. Gewone tuiniers hebben bijna altijd het gewone sneeuwklokje, ook wel Galanthus nivalis genoemd, in de tuin staan.

An Fallinger, daarentegen houdt het niet bij één soort. Zij is Nationale Collectiehouder sneeuwklokjes in Nederland en heeft in de loop der jaren meer dan 600 soorten verzameld. En het einde van haar verzamelwoede is nog niet in zicht.

Fallinger deelt haar liefde voor sneeuwklokjes graag met anderen en houdt elk jaar open dagen in haar grote tuin waarnaast sneeuwklokjes ook bijzondere mooie , kleurrijke helleborussen te zien zijn. De open dagen trekken altijd veel binnenlandse- en buitenlandse bezoekers.

Helleborus orientalis l
Helleborus orientalis                  Helleborus orientalis

Sneeuwklokjes kopen

Wil je sneeuwklokjes kopen in Dordrecht ? Tijdens de open dagen  kunnen bezoekers bijzondere en gewone  sneeuwklokjes in het groen en voorjaarsbloeiende helleborussen kopen.

Naast planten worden er ook cadeauartikelen met afbeeldingen van sneeuwklokjes te koop aangeboden, waaronder baddoeken, sfeerlichten, truien, sneeuwklokkenservies ( handbeschilderd)

Data open dagen

17, 18, 19 februari en 24, 25 februari en 3 en 4 maart 2023. Adres:  Rijksstraatweg 100, 3316 EH, Dordrecht. Tel 06- 42193621. Mail voor meer informatie naar a.fallinger@gmail.com

Openingstijden 10 -16 uur. Entree bedraagt 2 euro p.p. Contant te betalen. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Frühling, Sammlergarten, Schneeglöckchen, Galanthus, Frühlings-Alpenveilchen, Cyclamen coum, Gehölze,

Foto : Ursel Borstell /Burda-Verlag  Locatie: Tuin An Fallinger