Sneeuwklokjes vermeerderen

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes vermeerderen en delen

Na verloop van tijd zullen sneeuwklokjes zich moeiteloos uit zichzelf verwilderen. Doordat er jonge bolletjes aan de moederbol gaan groeien ontstaan er steeds meer dikke pollen sneeuwklokjes. Je kunt de sneeuwklokjes snel en handig vermeerderen door ze te scheuren of te delen. Als je de pollen zo om de paar jaar deelt, krijg je snel steeds meer, nieuwe sneeuwklokjes in de tuin.

Wanneer en hoe sneeuwklokjes vermeerderen ?

De beste tijd om sneeuwklokjes te vermeerderen is  rond eind februari als de bloemen beginnen te verwelken of als ze alleen nog groen blad hebben.

Vermeerderen doe je zo. Graaf een pol met sneeuwklokjes voorzichtig met een spa of riek uit. Denk eraan dat je goed diep steekt. Sommige pollen kunnen vrij diep in de grond zitten. Schud dan de aarde van de uitgegraven pollen af. Vervolgens trek je met je handen de bolletjes uit elkaar.

 Zo herplant je de sneeuwklokbolletjes

Maak met een schepje een plantgat van 10 – 15 cm diep. Zet vervolgens 2 of 3 bolletjes in het plantgat. Vul het plantgat met aarde, druk de grond stevig aan en geef alles goed water. De verwelkte bloemhoofdjes aan de sneeuwklokjes kun je tot slot afknippen.

De groene bladeren mogen niet afgeknipt worden . Waarom? Het bladgroen hebben de bollen nodig voor de aanleg van de bloemhoofden voor het volgend jaar. Laat het groen van de sneeuwklokjes dus rustig verdorren en afsterven!

Meer lezen

sneuuwklokjes vermeerderen

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief