Springklaver bestrijden

Oxalis corniculata

Oxalis corniculata

Hoe herken je Springklaver?

  • Oxalis corniculata, beter bekend als springklaver of gehoornde klaverzuring, is een zaadonkruid, wat je vaak zult aantreffen tussen de voegen van straattegels. Ook in de tuin en plantenpotten voelt het zich thuis.
  • Springklaver bloeit vanaf april tot en met oktober met kleine gele bloemetjes. Het blad is hartvormig met een roodbruine, donkerbruine kleur en heeft veel weg van een klaverblad.
  • De groeiwijze is kruipend.

springklaver ( Oxalis corniculata)
Springklaver tussen tegels en Blad Springklaver.

Gaat springklaver woekeren?

Op het eerste gezicht is Springklaver een leuk plantje om te zien. Toch is het niet aan te raden om Springklaver zijn gang te laten gaan, want het is een echte woekeraar.

Dat heeft te maken met de manier waarop het plantje zich verspreidt. Na de bloei worden de zaaddozen namelijk door de plant naar alle kanten weggeschoten.

Hoe kom ik van springklaver af?

Zorg er in ieder geval voor dat Springklaver (gehoornde klaverzuring) niet gaat bloeien. Daarmee voorkom je dat het zaad zich verspreidt. Verwijder de plant met de hand. Of schoffel de plantje regelmatig weg. Zit Springklaver tussen je tegels, verwijder het dan met een voegenkrabber.

Wat ook helpt om dit onkruid tussen de straattegels in bedwang te houden is het gebruik van kokend water. Giet dus regelmatig kokend water tussen de voegen.

Meer lezen

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief