Springklaver bestrijden

Springklaver

Springklaver

Hoe herken je Springklaver

Springklaver ook wel Oxalis corniculata genoemd is een zaadonkruid, wat je vaak zult aantreffen tussen de voegen van straattegels. Ook in de tuin en plantenpotten voelt het zich thuis.

Springklaver bloeit vanaf april tot en met oktober met kleine gele bloemetjes. Het blad is hartvormig met een roodbruine, donkerbruine kleur en heeft veel weg van een klaverblad.

De groeiwijze is kruipend.

springklaver ( Oxalis corniculata)
Springklaver tussen tegels                    Blad Springklaver

Woekeraar

Op het eerste gezicht is Springklaver een leuk plantje om te zien. Toch is het niet aan te raden om Springklaver zijn gang te laten gaan, want het is een echte woekeraar.

Dat heeft te maken met de manier waarop het plantje zich verspreidt. Na de bloei worden de zaaddozen namelijk door de plant naar alle kanten weggeschoten.

Bestrijding Springklaver

Zorg er in ieder geval voor dat Springklaver niet gaat bloeien. Daarmee voorkom je dat het zaad zich verspreidt. Schoffel het plantje regelmatig weg. Zit Springklaver tussen je tegels, verwijder het dan met een voegenkrabber.

Wat ook helpt om dit onkruid tussen de straattegels in bedwang te houden is het gebruik van kokend water. Giet dus regelmatig kokend water tussen de voegen.