Tuinontwerp / voortuin

Voortuin/Karin van Hooven
Rand met pachysandra                      Prunus lusitanica op stam                                      Buxusbollen

Voortuin goed benut

De meeste voortuinen zijn tegenwoordig niet groot. Toch kun je van een kleine voortuin veel maken. Hieronder een voorbeeld van een tuinontwerp voor een niet al te grote voortuin. Het tuinontwerp werd ontworpen door Karin van den Hoven (http://www.karinvandenhoven.nl/ ).

tuinontwerp Karin van den Hoven
Foto Modeste Herwig

Het vooraanzicht van deze voortuin wordt bepaald door 2 grote, houten plantenbakken. Tussen de plantenbakken is een kleine afscheiding van beukenhaag ( Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ geplaatst, wat voor een levendig contrast zorgt. In de plantenbakken zijn 2 Prunus lusitanica op stam geplant. Als onderbeplanting voor de boompjes is gekozen voor Carex morrowii, een gemakkelijk, laag siergras, dat niet hoger wordt dan 30 cm. Zowel Prunus lusitanica als Carex morrowii zijn wintergroene planten.

tuinontwerp Karin van den Hoven
Foto Modeste Herwig

Ook achter de plantenbakken is hoofdzakelijk gewerkt met planten die het hele jaar groen blijven. Aan de voet van de plantenbakken groeit pachysandra, een groenblijvende bodembedekker. De ronde buxusbollen, geplaatst tussen strakke vlakken,opgevuld met grijs basalt split, geven aan het zijaanzicht van de tuin een strakke uitstraling. Het pad naar de voordeur bestaat uit langwerpige tegels ( Flamestone 60 x120) in de kleur grijs antraciet. Tussen de tegels komt het grijze siersplit vervolgens weer terug. De hele voortuin vergt weinig onderhoud, op de buxusbollen na. Deze moeten 2 x per jaar gesnoeid worden. De Prunus lusitanica kunnen 1 x per gesnoeid worden als  ze niet in de hoogte mogen groeien


Maandelijks persoonlijk snoei-en onderhoudsadvies in je mailbox. Een nieuwe service van Greenfingersonline.

Bekijk Nu

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline