Koperringen tegen slakken

Koperring tegen slakken
Aangevreten hosta                                                                                   Koperring

Koperringen tegen vraatzuchtige slakken

Slakken zijn dol op hosta’s

De bladeren maar ook de bloemen en de bloemstengels van de hosta zijn een ideale prooi voor slakken. Vooral in het voorjaar doen ze zich te goed aan het blad. Dat weten we al lang. Maar wat doe je er tegen. Je kunt voorzorgsmaatregelen nemen d.m.v. een koperring. Het plaatsen van een koperring rond een hosta is heel effectief in de strijd tegen vretende slakken.

Hoe werkt zo’n koperring

Zodra de slakken contact maken met koper, vindt er een toxische reactie plaats tussen het koper en het slijm van de slakken, wat een lichte elektrische stroom teweegbrengt en de slakken afstoot.
De voordelen zijn dat het werkt bij zowel nat als droog weer. De ring is zeer effectief en doodt de slakken niet zodat de vogels hun maaltje behouden. Het koper kan zijn effect verliezen na oxidatie, maak het dus van tijd tot tijd blank met schuurpapier. Let ook op, dat er zich bij het aanbrengen van de koperen barricade al eitjes of volwassen slakken binnen de cirkel kunnen bevinden. Buurplanten die niet beschermd zijn door een koperring mogen de te beschermen planten niet raken. Ze zullen anders als brug fungeren.

De koperringen zijn voorgebogen en hebben aan de uiteinden een koppelsleuf, zodat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. De ringen zijn ambachtelijk gemaakt en voorgevormd, zodat ze klaar zijn voor gebruik. Ze zijn onderling koppelbaar. Druk de ringen iets in de grond, om te voorkomen dat de slakken er onderdoor kruipen. De ringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten ( 10 , 15 , 20 cm)   kopertape
Kopertape  op plantenpot                                   Hosta

Plakkend kopertape voor potten

Hosta’s in potten kunnen aangevallen worden door slakken. Ook aardbeienplanten in potten laten slakken beslist niet links liggen. Plakkend kopertape is dan een uitstekende oplossing voor slakken. Het voorkomt dat slakken al klimmend de plant in de plantenpot bereiken. Soms is het nodig een tweede baan aan de brengen op de plantenpot.


Maandelijks persoonlijk snoei-en onderhoudsadvies in je mailbox. Een nieuwe service van Greenfingersonline.

Bekijk Nu

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline