Verzorging winterviool

Winterviool
Winterviolen

Tips voor verzorging winterviool

Planttijd winterviolen

Winterviolen kun je het beste aanplanten vanaf half september tot eind oktober. Ze zijn bestand tegen winterachtig weer en kunnen goed tegen vorst. Winterviolen kunnen dus overgehouden worden.

winterviool
winterviolen in pot

Bloeitijd verlengen van winterviool

Winterviolen bloeien vanaf de vroege herfst en blijven vrolijke bloemen produceren totdat het te koud wordt. Dan houden ze ermee op, d.w.z., ze stoppen met de aanleg van nieuwe bloemknoppen. In het voorjaar wanneer het weer warmer wordt, zullen ze zeker weer gaan bloeien. Je zult zien dat winterviolen zich in het voorjaar ook extra inspannen. Ze worden langer en gaan de hoogte in groeien. Op een gegeven moment worden ze zo lang, dat ze omvallen en de grond raken met als gevolg dat ze lelijk worden. Hebben ze dit punt bereikt, dan grijp je in. Knip de planten terug en geef ze ook wat vloeibare voeding. Na zo’n knipbeurt gaan winterviolen weer opnieuw bloeien en gaan ermee door tot eind mei.

winterviool gaat hangen
Winterviool gaat hangen                                       Terugknippen winterviool

Verschil tussen winter- en zomerviolen

Waarom bloeien winterviolen eigenlijk alleen maar in de winter en de lente ? Dat heeft te maken met het tijdstip waarop ze gezaaid worden. Violen, die in de vroege zomer gezaaid en vervolgens opgekweekt worden, bloeien in de winter en in het voorjaar. Worden violen in de winter gezaaid, dan bloeien ze in de zomer.


Maandelijks persoonlijk snoei-en onderhoudsadvies in je mailbox. Een nieuwe service van Greenfingersonline.

Bekijk Nu

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline