Beukenbladluis bestrijden

beukenbladluis
gezonde beuk                                          beukenbladluis                                  misvormde bladeren

Ontdek hoe je beukenbladluis kunt bestrijden

Hoe kun je beukenbladluis bestrijden? Beukenbladluis ook wel beukenwolluis genoemd, wordt vaak in de vroege zomer aangetroffen op de beukenhaag (Fagus sylvatica ). De luizen zelf zijn wit of blauwwit van kleur en nestelen zich aan de onderkant van het blad. Ze leven van bladsap en zuigen zich daarom vast aan het blad. Ook de kunnen de bladeren van de beuk door de aanwezigheid van luis gaan omkrullen of misvormd raken.

Milieuvriendelijke oplossing

Een geringe aanval van beukenbladluis kan heel goed aangepakt worden door ze te bespuiten met water. Neem de tuinslang en gebruik een flinke harde straal om de akelige luizen weg te spuiten. Bespuit niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant van de heg erg goed, want daar zitten veelal de meeste luizen. Vaak zal één keer spuiten niet voldoende zijn. Meerdere keren spuiten met de tuinslang zal pas resultaat opleveren.

Pyrethrum

Is de beukenhaag ernstig aangetast of blijven de luizen hardnekkig terugkeren dan kan er gespoten worden met Pyrethrum. Dit is een bestrijdingsmiddel, grotendeels op plantaardige basis, waar je de beukenbladluis maar ook andere zuigende en vretende insecten zoals rupsen en kevers mee kunt bestrijden.

fagus sylvatica
Fagus sylvatica ‘Atropunicea’
Meer weten over verzorging en groeiwijze beukenhaag. Zie bij Hagen Soorten/Beukenhaag


Maandelijks persoonlijk snoei-en onderhoudsadvies in je mailbox. Een nieuwe service van Greenfingersonline.

Bekijk Nu

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline