Achillea

Achillea millefolium 'Cerise Queen'
Achillea millefolium ‘Cerise Queen’

Achillea

Duizendblad

  • Standplaats: volle zon
  • Grondsoort: goed doorlatende grond
  • Bloeiperiode: juni-augustus
  • Hoogte: 60-80 cm
  • Wintergroen: nee
  • Winterhard: ja

Achillea is een zomerbloeiende, vaste plant met veelal sterk, geurend aromatisch blad, die platte bloemschermen draagt. Hij groeit het beste op een plaats in de volle zon in goed doorlatende, in niet al te natte grond. Het is ook een uitstekende plant voor bijen en vlinders.

Soorten

Achillea ‘Moonshine’ wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn opvallende, zwavelgele bloemkleur. Ook het grijsgroene, semi-wintergroene, varenachtige blad is aantrekkelijk om te zien. De plant bereikt ongeveer een hoogte van 60-80 cm. Achillea ‘Moonshine’ gaat goed samen met blauwbloeiende Salvia nemorosa. Een compacte variant is Achillea ‘Little Moonshine’. Bloeit eveneens met donkergele bloemschermen en wordt ongeveer 30 cm hoog. Ook populair is Achillea millefolium ‘Cerise Queen’. Op hoge stelen verschijnen lichtroze bloemschermpjes  die later in het seizoen naar magentaroze verkleuren.

Voor lilaroze kun je Achillea millefolium ‘Lilac Beauty’ overwegen en voor een intens rode kleur Achillea millefolium ‘Paprika’ of ‘Red Velvet’

Achillea 'Moonshine'
Achillea ‘Moonshine’ met Salvia nemorosa                       Achillea ‘Moonshine’

Verzorging Achillea millefolium

Achillea millefolium  (Duizendblad) snoeien. Dood blad maar ook bladeren die er lelijk en slordig uitzien, knip je in maart helemaal tot aan de grond af. Na de bloei in september kunnen de uitgebloeide bloemstengels tot aan de grond toe worden afgeknipt. Soms zorgt zo’n knipbeurt ervoor dat de plant opnieuw licht gaat bloeien.

Combineren

Achillea millefolium gaat goed met vaste planten zoals Lavendel, Salvia nemorosa, Nepeta en siergrassen, bijvoorbeeld  Calamagrostis


Maandelijks persoonlijk snoei-en onderhoudsadvies in je mailbox. Een nieuwe service van Greenfingersonline.

Bekijk Nu

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline