Vervanger voor buxushaag

Ilex crenata ‘Dark Green’

Ilex crenata ‘Dark Green’

Vervangers voor buxushagen

Tot voor kort was buxus altijd een geliefde struik waarmee je mooie laagblijvende, strakke, haagjes kon maken. Het optreden van de buxusmot heeft ervoor gezorgd dat buxussen noodgedwongen uit veel tuinen gerooid werden.

Er zijn zeker 5 mooie vervangers voor de buxus

1. Ilex crenata ‘Dark Green’

Ilex crenata ‘Dark Green’, ofwel Japanse hulst, is een groenblijvend struikje met fijn, donkergroen blad dat veel weg heeft van een buxusblad. Geschikt voor het maken van kleine, lage haagjes.

2. Ilex crenata ‘Convexa’

‘Convexa’ onderscheidt zich door donkergroen, enigszins bolvormig blad. Kan als struik of als haagplant geplant worden.

Ilex crenata Dark Green Euonymus Green Rocket
Euonymus j. ‘Green Rocket’                              Ilex crenata ‘Dark Green’

3. Euonymus japonicus ‘Green Spire’

Euonymus japonicus ‘Green Spire’ is een goedkoop alternatief voor het aanleggen van een buxushaag. Het donkergroene, glanzend blad van ‘Green Spire’ is wintergroen. In het voorjaar produceert dit struikje onopvallende, witte bloempjes.

4. Euonymus japonicus ‘Green Rocket’

Of overweeg Euonymus japonicus ‘Green Rocket’. Dit groenblijvende struikje draagt smal, langwerpig, donkergroen, leerachtig blad. ‘Green Rocket’ heeft een compacte, opgaande groeiwijze. Net als ‘Green Spire’ doet hij het goed in de zon, halfschaduw of schaduw.

5. Lonicera nitida ‘Maigrun’

Aantrekkelijk, groenblijvend struikje met lichtgroen, leerachtig, ovaal blad. ‘Maigrun’ groeit snel en is goed geschikt voor een lage haag. In het voorjaar bloeit hij met ivoorwitte bloempjes, gevolgd door kleine, paarse bessen.