Zomerbloeiende struiken

Weigela 'Bristol Ruby'

Weigela 'Bristol Ruby'

Zomerbloeiende struiken zijn beslist de moeite waard om geplant te worden in de tuin. Door hun vele bloemen voegen ze gedurende de zomermaanden veel kleur toe aan een tuin.  Daarnaast zijn dit soorten struiken uitstekend geschikt om te combineren met talloze vaste planten.

Er zijn vele soorten waaruit je kunt kiezen.

Top 7 Zomerbloeiende struiken

1. Vlinderstruik

Buddleja davidii Fascinating
Buddleja davidii ‘Fascinating’

Vlinderstruiken (Buddleja davidii) zijn sterke, winterharde struiken, die in de maanden juli-augustus bloeien met lange bloemaren. Deze zomerbloeiende struiken trekken veel vlinders aan. Ze staan het liefst op een plek in de volle zon, maar zullen het ook goed doen in de halfschaduw.

Hoogte x Breedte  3 m x 2,5 m

2. Altheastruik

Hibiscus syriacus Woodbridge
Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’

Hibiscus syriacus ( Altheastruik). Een mooie, rijkbloeiende struik met opvallende, witte, roze of violetblauwe bloemen. Hij heeft een opgaande groeiwijze en lange bloeitijd die loopt van augustus tot ver in september. Plant Hibiscus syriacus voor een goede groei en bloei op een warme, zonnige plek.

Hoogte x Breedte  2,5 m x 2 m

3. Struikmalva

Lavater maritima
Lavatera maritima

Lavatera maritima (struikmalva). Deze populaire, halfwintergroene struik produceert de hele zomer uitbundig veel roze-witte bloemen. Het blad heeft een aantrekkelijke, grijsgroene kleur.

Lavatera maritima groeit in één seizoen uit tot een bossige struik. Een kale plek in de tuin is dus snel gevuld. Heeft voorkeur voor een zonnige standplaats.

Hoogte x Breedte  1,5 m x 1 m

4. Struikganzerik

Potentilla fruticosa 'Abottswood'
Potentilla fruticosa ‘Abottswood’

Aan Potentilla fruticosa ‘Abottswood‘ (struikganzerik) verschijnen vanaf de vroege zomer boterachtige, witte bloemen. Trekt veel vlinders en bijen aan. ‘Abbottswood’ verlangt een plek in de volle zon en groeit vrijwel in elke grondsoort. Verder heeft deze struik weinig onderhoud nodig.

Hoogte x Breedte  1 m x 0,5 m

5. Hortensia

Hydrangea macrophylla
Hydrangea macrophylla

Hydrangea macrophylla (hortensia) is ongetwijfeld één van de meest geliefde zomerbloeiende struiken. Hij draagt opvallende, bolvormige bloemen die maandenlang kleur geven aan een tuin. De bloemen van deze hortensia varieren van wit, roze, rood, paars tot blauw.

Geef hem de juiste standplaats. Hydrangea macrophylla houdt niet van felle middagzon. Zet hem in de halfschaduw voor een goede bloei.

Hoogte x Breedte  1,25 m x 1 m

6. Pluimhortensia

Hydrangea paniculata
Hydrangea paniculata

Hydrangea paniculata (pluimhortensia). Een bossige, breeduitgroeiende struik met opvallende, kegelvormige bloempluimen, die wel 25 cm lang kunnen worden. Later in het seizoen verkleuren de bloemen naar roze. De pluimen staan op stevige stelen en bloeien op éénjarig hout.

Heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats of een plek in de halfschaduw.

Hoogte x Breedte  1,5 m x 1,5 m

7. Weigelia

Weigela 'Bristol Ruby'
Weigela ‘Bristol Ruby’

Staat een Weigela ‘Bristol Ruby’ in volle bloei, dan zal hij zeker de aandacht trekken. Deze weigela draagt in de vroege zomer roderoze, klokvormige bloemen die mooi afsteken tegen het ovale , donkergroene blad. Soms volgt er in het najaar een tweede bloei.

‘Bristol’ is geschikt voor middelgrote tuinen en kan zowel in de zon als in de halfschaduw geplant worden.

Hoogte x Breedte 2,5 m x 2 m

Meer lezen

Overeenkomende Content

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische tips voor planten en tuinieren

 

 

Maandelijks persoonlijk snoeiadvies in je mail

Een service van Greenfingersonline

Maandelijks advies om je planten beter te laten groeien

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Greenfingersonline

Greenfingersonline Nieuwsbrief